Τετάρτη 8 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέα «απειλή» οι μετανάστες

Συνεδριάζει το μεσημέρι το ΚΥΣΕΑ προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειες κατά των μεταναστών, ενώ η κυβέρνηση ζητά και τη βοήθεια του ΝΑΤΟ

Τις Ενοπλες Δυνάμεις επιστρατεύει η κυβέρνηση κατά των μεταναστών, ενώ ταυτόχρονα επιζητά και τη βοήθεια του ΝΑΤΟ στο όνομα της αντιμετώπισης της «νέας απειλής» για την ασφάλεια των χωρών της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας.

Στο πλαίσιο αυτό συγκαλείται το μεσημέρι το ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου, με στόχο να μπει υπό την ομπρέλα των Ενόπλων Δυνάμεων ο συντονισμός των μέτρων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα κατά των μεταναστών, αλλά και να ληφθούν πρόσθετα μέτρα στο πλαίσιο της φύλαξης των συνόρων και της επαναπροώθησης των κατατρεγμένων των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κληθεί στη συνεδρίαση ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αν. Παπαληγούρας, καθώς το Λιμενικό παίζει σημαντικό ρόλο στην όλη «επιχείρηση». Το Μέγαρο Μαξίμου απέφευγε χτες το βράδυ να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία για το αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ. Κυβερνητικές πηγές προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν τη συνεδρίαση, λέγοντας ότι πρόκειται για «τρέχοντα θέματα», διαβεβαιώνοντας απλά ότι δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις για εξοπλιστικά προγράμματα. Αργότερα ωστόσο έγινε γνωστό ότι στο ΚΥΣΕΑ θα ληφθούν αποφάσεις για το συντονισμό των μέτρων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, αλλά και για τη λήψη πρόσθετων.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει τη βοήθεια του ΝΑΤΟ, όπως το έχει ήδη κάνει στην ΕΕ. Την πρόθεση αυτή είχε επιβεβαιώσει ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος, ο οποίος είχε δηλώσει ότι μέσω του ΝΑΤΟ η κυβέρνηση θα ασκούσε πιέσεις στις χώρες προέλευσης των μεταναστών, ιδίως στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, προκειμένου να δέχονται πίσω τους μετανάστες που απελαύνει η ελληνική κυβέρνηση. «Ιδίως σε ό,τι αφορά το Αφγανιστάν μπορούμε να πιέσουμε και μέσω ΝΑΤΟ. Και πρέπει να το κάνουμε, διότι από τη μια πλευρά δεν είναι δυνατόν να παρέχουμε όλη αυτή τη βοήθεια την οποία εξασφαλίζουμε στο Αφγανιστάν μέσω του ΝΑΤΟ και από την άλλη η χώρα αυτή να αρνείται να υπογράψει συμφωνία επανεισδοχής για τους υπηκόους της εκείνους οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα ασύλου», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στην «Ημερησία» του περασμένου Σαββάτου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ